17 Eylül 2009 Perşembe

Küba Devrimi her zamankinden kuvvetli


Küba Dışişleri Bakanı Bruno Rodriguez yaptığı açıklamada ABD ile ticaret olsun ya da olmasın, abluk sürsün ya da sürmesin Küba Devriminin kuvvetli ve yenilmez olduğunu belirtti.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda düzenlediği basın topantısında konuşan Bakan, ablukanın mutlaka sona ermesi gerektiğini söylerken, Küba'nın her durumda yoluna devam edeceğini ekledi.

Küba'nın ekonomik gelişmesine her koşulda devam edeceğini açıklayan Rodriguez; dünya çapındaki mali krize, sürmekte olan ABD ablukasına, iklim değişikliğini gibi olumsuz faktörlere rağmen bu gelişmenin gerçekleştirildiğini vurguladı.

Ayrıca açıklamada Obama'yı, kendinden önceki yönetimin soykırıma varan yasadışı abluka politikasını sürdürdüğü için eleştirdi.

Obama'nın Beyaz Saray'a gelmesinin Küba üzerinden uygulanan abluka adına bir değişiklik getirmediğini vurgulayan bakan Washington'un bakışının değişmediğini gördüklerini belirtti. Obama'nın yürütme yetkileri arasında ablukayı kaldırma yetkisi de bulunmakta.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu 28 Ekim 2009 tarihinde 18.kez ablukanın kaldırılmasıyla ilgili oylamaya sahne olacak. Bundan önceki oylamada 185 ülke ablukanın kaldırılmasından yana oy kullanırken, üç ülke ablukadan yana oy kullanmıştı.

Prensa Latina / 17.09.09