24 Eylül 2009 Perşembe

HONDURAS”TA DARBECİ HÜKÜMET YENİ BİR SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN ETTİ

Honduras’taki darbeci Micheletti hükümeti, Honduras yasal devlet başkanı Manuel Zelaya’nın başkent Tegucigalpa’ya geri döndüğü haberleri üzerine başkana destek vermek amacıyla sokaklara dökülen Honduraslı’ları bastırmak amacıyla sokağa çıkma yasağı ilan etti.
Yerel saatle 16.00’dan sabah saat 07.00’ye kadar sürecek olan sokağa çıkma yasağı, darbeci hükümet tarafından bir dizi televizyon ve radyo kanalı aracılığı ile halka duyuruldu.
Bu bilgi, birkaç dakika önce Amerika Devletleri Örgütü’ndeki (OAS), Venezüella büyükelçisi Roy Chaderton Matos tarafından da onaylandı.
Roy Chaderton, katılmış olduğu Honduras’taki durumun tartışıldığı OAS olağanüstü toplantısı esnasında Honduras’taki diktatörlüğün sokağa çıkma yasağı ilan ettiğini bildirdi.
Yüzlerce Honduras’lı, şu an Tegucigalpa’daki BM binasını ve Manuel Zelaya’nın bulunduğu Brezilya büyükelçiliği binalarının etrafında Honduras’ın yasal devlet başkanına destek vermek amacıyla toplamış durumdalar.
Darbe güçleri, muhalif televizyon kanalı Canal 36 binasını dünyanın gelişmelerden haberdar olmasını engellemek için kuşattılar.
Tegucigalpa’da bulunan Zelaya ile telefon görüşmesi yapan Venezüella devlet başkanı Hugo Chávez, Zelaya’yı bu kahramanca davranışından dolayı tebrik etti. Kendisiyle sonuna kadar dayanışacaklarını vurgulayan Chávez, Zelaya’ya Venezüella halkının onun bu hareketini ayakta alkışladığını eklemeyi unutmadı.

Haber: Canan Ateş, 21 Eylül 2009, Caracas Saati ile 18.00.