24 Eylül 2009 Perşembe

SEL BU KEZDE ARTVİNİ VURDU: 5 ölü


insani merkezde tutmayan burjuva kapitalist sistem bu kez Artvin'de can aldı. Borçka'de meydana gelen sel ve heyelanda 5 kişi yaşamını yitirdi. Yollar kapalı. Yetkililerin hala çalışma yürütmediği köyler var, mahsur kalan insanlar yaşam savaşı veriyor.

İstanbul'da 39 kişinin yaşamını yitirdiği sel felaketinin yaraları henüz kapanmadan bu kez Artvin'de sel meydana geldi. Borçka ilçesinde yoğun yağış sonucu Kameni Deresi taştı. Çok sayıda köyü su bastı. Selin heyelana neden olduğu Kaleköy'de dört katlı ev yıkıldı.

Meydana gelen sel ve heyelanda 5 kişi yaşamını yitirdi. Ölümlerden 4'ü aynı aileden. Kaleköy'de heyelan sonucu yıkılan evde göçük altında kalan 35 yaşındaki Gülsüm Demirci, 64 yaşındaki Ali Demirci ve iki kişi daha yaşamını yitirdi. 3 yaşındaki Beyzanur Demirci yaralı kurtarıldı. Demirciler köyündeyse sel suyu evine giren 80 yaşındaki Nafiye Şimşek boğularak hayatını kaybetti.

Bazı yollar da sel nedeniyle hasar gördü. Yardım ekiplerinin hala ulaşmadığı, hiçbir çalışmanın yapılmadığı köyler var. Buralarda mahsur kalan halk, yardım bekliyor.