25 Eylül 2009 Cuma

İŞTE DEVLETİN KÜRT AÇILIMI


2005'te askerin açtığı ateş sonucu öldürülen bir Kürt çocuğun davasında, ateş açan askerin "yargılanamayacağına" karar verilmesinin ardından şimdi de 2008 Newroz'unda Hakkari'de bir çocuğun kolunu kameralar önünde bükerek kıran polisler hakkında "takipsizlik" kararı verildi.

Düzenin siyaset ve medya sahnesinde Kürt halkı için "demokratik açılım" tartışmaları süredursun, hayatın içinde devletin tüm aktörlerinin ve kendisinin ikiyüzlülüğü tüm açıklığıyla her an kendisini göstermeye devam ediyor.

Bir yanda taş attığı gerekçesiyle yaşlarından çok hapis cezasına çocuklar, diğer yandan çocukları katleden askere, polise takipsizlik kararı.

Devletin kolluk güzleri en son da 2008 Newroz'unda Hakkari'de C.E'nin kolunu kameralar önünde kırdı, C.E tutuklandı, hakkında ‘Atatürk heykelini kırmak, örgüt üyesi olmak PKK’ye bilerek ve isteyerek yardım etmek’ten 30 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Avukatı Fahri Timur işkence ve kötü muammeleden polisler hakkında suç duyurusunda bulunmasına ve THİV'in C.E'nin kolunda ödem oluştuğuna dair verdiği rapora rağmen savcılık polisler hakkında takipsizlik kararı verdi!

İkinci kez suç duyurusunda bulunulmasına rağmen sonuç yeniden takipsizlik oldu.