30 Eylül 2009 Çarşamba

CCB (Kıtasal Bolivarcı Koordinasyon): Honduras’taki İsyan İktidara Yürüyor.

Kıtasal Bolivarcı Koordinasyon (CCB) Genel Yönetimi, yaptıkları bir açıklama ile semtlerden başlayarak büyük bir isyancı hareket yaratan Honduras halkıyla dayanışma çağrısında bulundu. Açıklamanın tam metni aşağıdaki gibidir:

Honduras Halkıyla Dayanışmak Acil ve Kaçınılmazdır
Honduras’taki olayların gelişimi karşısında ve bu ülkenin yasal devlet başkanı Manuel Zelaya’nın ülkesine geri dönmesinin ardından Kıtasal Bolivarcı Koordinasyon (CCB) olarak, tüm Latin Amerika ve dünya halklarına ülkelerindeki anayasal düzeni yeniden tesis etmek ve başkanları Zelaya’nın görevine dönmesi için başeğmez bir mücadele sergileyen Honduras halkıyla dayanışma çağrısında bulunuyoruz.
Bu anlamda:
Direnen Honduras halkına saldırıp sayısız ölü, yaralı ve işkence mağduru olmasına neden olan baskı ortamını kınıyoruz. Barbarlığın seviyesi, gösteri yapan kitleye çivili sopalarla saldırmaktan halka karşı ateş açma seviyesine kadar artmıştır.
Aynı şekilde darbeci hükümetin Honduras halkının başkanı olan Zelaya’yı öldürme niyetini ve Zelaya tarafından açık bir şekilde bilgisi verildiği üzere alternatif yayın organlarına karşı yürütülen saldırgan tutumunu kınıyoruz.
Darbeci hükümete karşı tepkimizi toplu bir şekilde göstermek, demokratik bir şekilde seçtikleri başkan Zelaya’yı eski görevine döndürmek ve darbecileri ülkelerinden kovmak için semtlerden yükseltilen isyancı harekete ve halk direnişine desteğimizi sunarak dayanışma amaçlı için bir eylem yapma çağrısında bulunuyoruz.
Honduras halkını kahramanca direnişinde destekliyor ve dayanışma sözü veriyoruz. Mücadeleleri mücadelemizdir. Cesaretleri, tüm Latin Amerika ve dünya halkları için bilinçlenmeye çağrıdır.
KITASAL BOLİVARCI KOORDİNASYON
Kıtasal Bolivarcı Harekete Doğru Kıtasal Bolivarcı Koordinasyon Genel Yönetimi