30 Eylül 2009 Çarşamba

FARC-EP SİYASİ TUTSAKLARINDAN ZORUNLU AÇIKLAMA

Bella Antioquia’da bulunan Bellavista Cezaevi’ndeki siyasi tutuklular ve savaş esirleri olarak ulusal ve uluslarası kamuoyuna, devletin denetim mekanizması olan kurumlarına ve insan hakları savunucusu olan örgütlere sesleniyoruz:
1. Bellavista Cezaevi’nin içerisinde gerçekleşen çatışmalarda bizler siyasi tutuklular ve savaş esirleri olarak kesinlikle yer almadık. Bu çatışmalar paramiliterler ve adi suçlular arasında olup uyuşturucu madde satışının ve koğuşların kontrolünü ele geçirmek sebebiyledir.
2. Bizler, bazı medya kuruluşlarının 4 Eylül 2009 tarihinde yaptıkları yayınlarda bu olanlara siyasi tutuklu ve savaş esiri olan bizlerin katıldığına dair tamamen yanlış bilgi vermeleri üzerine bu açıklamayı yapmayı zorunlu gördük.
3. Siyasi tutuklular ve savaş esirleri olarak bulunduğumuz konumu tekrarlıyoruz; devrimciler ve halkın savaşçıları olan bizlerin, uyuşturucu madde satışı ve kontrolü nedeniyle yapılan hiçbir kavgada yer almamız mümkün olamaz.
4. Bu gelişmeleri kaygıyla karşılıyoruz, çünkü bu durum bizlere yönelik INPEC’in (Kolombiya Ceza ve Islahevleri Yönetimi) ile resmi ve resmi olmayan güvenlik güçlerinin baskılarını arttırmak için bahane yaratacaktır.
5. İnsan hakları örgütlerini, Baroları, Savcılıkları ve sivil toplum örgütlerini, bu tip durumların kamuoyuna açıklanmasından sonra her seferinde gerçekleştiği üzere Bellavista Cezaevi içerisinde yapılacak herhangi bir muhtemel saldırı noktasında uyanık olmaya çağırıyoruz.

SİYASİ TUTUKLULAR VE SAVAŞ ESİRLERİ
BELLAVİSTA CEZAEVİ, KORİDOR 8
FARC-EP
13.09.2009