24 Eylül 2009 Perşembe

Adana: Zorunlu din dersine hayır!


Zorunlu din dersi uygulamasının kaldırılması ve Alevi kültürü üzerindeki baskıların son bulması talebiyle Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Adana Şubesi tarafından bir eylem gerçekleştirildi.

23 Eylül Çarşamba günü Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Adana Şube binası önünde toplanan kitle buradan sloganlarla İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bulunduğu yeni valiliğe doğru yürüyüşe geçti. Yol boyunca “Türkiye laik değildir laik olacak!”, “Zorunlu din dersine hayır!”, “Yaşasın demokrasi mücadelemiz!”, “Faşizme karşı omuz omuza!” sloganları atıldı.

Valilik binası önüne gelindiğinde ilk sözü alan Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Güven Boğa, Eğitim-Sen olarak zorunlu din dersinin kaldırılmasını istediklerini ve bu mücadelesinde Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’ni desteklediklerini söyledi.

Sonrasında söz alan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Adana Şube Başkanı Metin Çelik Alevilerin bu ülkenin asli vatandaşları olarak kabul edildikleri ancak her zaman için paylarına hep, katliamlar, baskılar, sürgünler düştüğünü, Selçuklulardan, Osmanlıya, Osmanlıdan, Türkiye Cumhuriyeti’ne değişmeyen tek şeyin, Alevilerin devlet arşivlerinde hep “güvenilmez” yurttaş olarak anılmaları ve “katli vaciptir” tayfası olarak itham edilmeleri olduğunu ifade etti.

Açıklamasını, zorunlu din dersi uygulamasına değinerek sürdüren Çelik; Türkiye özelinde “diyanet işleri başkanlığı”nın bütçesine dikkat çekti.

Sık sık sloganlarla bölünen açıklama son olarak şu sözlerle sona erdi: