4 Kasım 2009 Çarşamba

Grip değil, yoksulluk öldürür!

KESK İstanbul Şubeler Platformu, İstanbul Tabip Odası ve Dev Sağlık-İş, domuz gribi ile ilgili bugün bir eylem gerçekleştirerek, hükümetin uygulamalarını protesto etti.
.
Ayasofya Camii önünde saat 12.30’da bir araya gelen kurumlar, dövizler açarak, sloganlarla İstanbul Valiliği önüne yürüdüler. Yürüyüş ve eylem sırasında, “ Grip değil yoksulluk öldürür!”, “Sağlıkta ticaret ölüm demektir!”, “AKP sağlığa zararlıdır!”, “Savaşa değil sağlığa bütçe!”, “Sağlıkta taşeron ölüm demektir!” ve “AKP gripten tehlikelidir!” sloganları atıldı.

Valilik önüne gelindiğinde, “Mikroplar hastalandırır, yoksulluk/yoksunluk, kötü yönetim öldürür / İTO, Dev Sağlık-İş, KESK İstanbul Şubeler Platformu” pankartı açıldı.
Basın açıklamasını İTO Genel Sekreteri Hüseyin Demirdizen okudu.

Demirdizen yaptığı açıklamada, domuz gribinden bugüne kadar 11 kişi öldüğünü ve binlerce kişinin hastalığa yakalandığını ifade etti. Domuz gribi ile ilgili yoğun tartışmaların yaşandığını belirten Demirdizen, bunu sebebinin Sağlık Bakanlığı ve hükümetin politikalarına olan güvensizlik olduğunu vurguladı.

Bakanlığın konuyu gereğinden fazla abartarak insanları paniğe sevkettiğini belirten Demirdizen, Bakanlığa olan güvensizliği daha da arttırdığını söyledi. Demirdizen, okulları kapatmak ve termal kameraları koyup-kaldırmanın salgından korunmanın yönetimi olmadığını vurguladı. Demirdizen salgından korumanın yönteminin, salgın yaygınlaşmadan önce aşılamalara başlanması olduğunu, aşının da belli risk gruplarında salgının hafifletilmesi bakımından belli bir fayda sağlayacağını ifade etti.

Sağlık Bakanlığı ve hükümetin, sağlığı piyasaya havale ederek tekellerin insafına terkettiğini belirten Demirdizen, domuz gribine karşı yapılması gereken önlemleri maddeler halinde sıraladı.