20 Aralık 2008 Cumartesi

19 Aralık Faşist Katliamı Bir Çok Kentte Portesto Edildi.

8. Yılında faşist 19 Aralık katliamı Türkiyenin bir çok kentinde değişike eylem biçimleriyle peotesto edilid ve F Tipi hücre uygulamsına karşı mücadelenin süreceği siarlaır yükseltildi. Dersimde, Adanada, izmirde. İstanbulun değişik semtlerinde , DHB okurlaırnında katıldığı, devrimci, demokrat ve ilerrici güçler bir kez daha 19 Aralık faşist zindan katliamını lanetlediler. Eylemde daha çok . “19 Aralık'ın hesabını soracağız”, “Yaşasın 19 Aralık direnişimiz”, “Devrimci tutsaklar onurumuzdur”, Yaşasın Ölüm Orucu direnişimiz, vb. gin bi şiarlaır yükseltiidi ve 19 Aralık katılaimı unutulmadığı, unutulmayacağı ve hesap sorulacağı bilinci sıcak tutuldu..

İHD 19 Aralık Katliamını ayrampaşa Hapishanesi önünde lanetlendi

19 Aralık 2000 yılında 20 hapishaneye eş zamanlı olarak gerçekleştirilen ve 28 devrimci tutsağın yaşamına mal olan “Hayata dönüş” katliamı, kapanan Bayrampaşa Hapishanesi önünde bugün İHD ve TAYAD üyeleri tarafından protesto edildi.

19 Aralık Katliamı'na ilişkin eski Bayrampaşa Hapishanesi önünde yapılan ilk açıklama İHD İstanbul Şubesi tarafından gerçekleştirildi. İHD'liler, katliamda Bayrampaşa Hapishanesi'nde yaşamını yitiren 12 tutsağın fotoğrafları ile “19 Aralık katliamını unutmadık, unutturmayacağız” yazılı pankart açtı. İHD'liler sık sık “İnsanlık onuru işkenceyi yenecek” sloganları attı.

Basın açıklamasını okuyan İHD MYK üyesi Rıza Dalkılıç okudu. “Hayata dönüş operasyonu” adı verilen saldırıda onlaca tutsağın yaşamını yitirdiğini yüzlerce tutuklu ve hükümlünün yaralandığını söyleyen Dalkılıç, ölüm orucu eyleminde de 122 kişinin yaşamını yitirdiğini hatırlattı.

Dalkılıç, hapishanelerde yıllardır devam eden hak gasplarının giderek ağırlaştığına vurgu yaptı. “Cezavleri o kadar sivil denetimden ve hukuksal denetimden uzaktır ki 2008 yılının ilk dokuz ayında cezaevlerinde 238 kişi işkence görmüş, 11 aylık dönemde 36 insan yaşamını yitirmiştir. Ayrıca sağlık haklarının ihlali keyfi disiplin cezaları ile anadil yasakları uygulanmıştır.” dedi.

19 Aralık katliamını kimler yaptı açıklayın

TAYAD'lı Aileler de hapishane önünde açıklama yaparak, katliamın kimler tarafından yapıldığının ortaya çıkarılmasını istedi. TAYAD'lılar “19-22 Aralık katilleri hala cezalandırmadı”, “Diri diri yakanlar açıklansın” pankart ve dövizleri açtı, “Adalet istiyoruz” ve “Devrim şehitleri ölümsüdür” sloganlarını attı.

TAYAD adına açıklamayı okuyan Gülsen Kargın, gerçekleşen operasyonda yaşamını yitirenlerin sorumlularının halen ortaya çıkarılmadığını belirtti, “Açık ki bu katliamı unutmamızı istiyorlar.Bu katliamı unutmayacağız. Adalet istiyoruz. Adalet arayışımız devam edecek” dedi.

Açıklamanın ardından, TAYAD'lı Aileler söyledikleri türkülerin ardından, ellerindeki karanfilleri eski hapishanenin kapısı önüne bıraktı.

İHD, Kırıklar F Tipi önünde eylem yaptı

İHD İzmir Şubesi, Kırıklar F Tipi Hapishanesi önünde yaptığı eylemde, 19 Aralık Katliamı’nda yaşamını yitiren tutsakları andı. F tipi hapishanelerde yaşanan sorunlara dikkat çeken insan hakları savunucuları, tecrit işkencesine son verilmesini istedi.

İHD üyeleri, Kırıklar F Tipi Hapishanesi önünde bugün eylem yaptı. Eylem öncesinde, İHD'lilerin bulunduğu aracı durduran jandarma, kimlikleri topladı. Kimlik kontrolü yapılırken, insan hakları savunucuları hapishane önüne gitti. Saygı duruşunda bulunan kitle, sloganlarla ve düdüklerle seslerini içerideki tutuklulara duyurmaya çalıştı.

İHD Şube Sekreteri Mihriban Karakaya burada yaptığı açıklamada, 19 Aralık saldırısında 28 devrimcinin yaşamını yitirdiğini hatırlattı. “19 Aralık bir süreçti ve bu süreç devam ediyor” dedi. Karakaya, F tipi hapishanelerde yaşanan sorunlara dikkat çekti. Tutuklulara yönelik şiddet ve işkence uygulamalarında ciddi artış yaşandığını belirtti. Karakaya, F tiplerinde başta tecrit olmak üzere her türlü antidemokratik uygulamaya son verilmesini istedi. Eylemin ardından kitle, hapishane tel örgülerinden içeriye karanfiller attı.