27 Aralık 2008 Cumartesi

KOT İŞÇİLERİYLE DAYANIŞMA GECESİ YAPILDI

“Silikozis hastası kot işçileriyle dayanışma gecesi” 26 Aralık akşamı İstanbul Gaziosmanpaşa Eftelya Düğün Salonu’nda yapıldı.
Kot İşçileri Birliği’nin düzenlediği geceye 150 kişi katıldı. Aslında dayanışma gecesine katılım beklenenin çok altındaydı. Bu durum kot İşçilerinin çalışma koşulları ve Silikozis hastalığında ölümlere dur deme çağrısına yeterli bir duyarlılık gösterilmediğini gösterdiği gibi dayanışma gecesine işçilerin katılımı oldukça sınırlıydı. Buda işçilerin katılımı için ciddi bir çalışma yapılmadığını gösteriyordu.
Devrim ve iş cinayetlerinde yaşamını yitirenler anısına yapılan saygı duruşuyla başlayan gecede Kot işçileri adına bir kişi ” Silikozis hastalığına yakalanarak yaşamını yitiren kot işçilerinin hikayelerini aktardı. Silikozis hastası kot işçileriyle dayanışmayı yükseltmek, kot işçilerinin yaşadığı temel sorunlara dikkat çekmek amacıyla etkinlik gerçekleştirdiklerini söyledi.
Dayanışma gecesi, kot işçilerinin çalışma ve yaşam koşullarını anlatan görüntülerden oluşan sinevizyon gösterimiyle devam etti.
DHB okurları ve bir kısım devrimci kurum ve çevrelerinin katıldığı, aynı zamanda mesaj göndererek Kot işçileriyle dayanışmalarını dile getirirken , etkinlik programında Nurettin Güleç, Hasan Ali Sezer, Raber, İlkay Akkaya ve Hasan Sağlam sahne aldılar ve hep birlikte “Kot işçisi yalnız değildir!”, “Yaşasın Kot Mücadelesi!” v b. sloganların atılması ve hep birlikte hala durulmasıyla son buldu.
Krizin emekçileri her bakımdan vurduğu ve politik ortamda duyarlılık ve mücadele istemlerinin arttığı, fabrika direnişlerinin yayılmaya doğru yol aldığı koşullarda örgütlenen Kot İşçileriyle dayanışma gecesine beklenenin altında katılım olması, dayanışma etkinliğinin düzenleyenlerin kitlelerle ne kadar sıkı bağ içinde olduklarını ve durumlarını oldukça abarttıklarını gösteriyordu.

İşçi Kıyımı Terörüne Son, Ölümler Durdurulsun!
Kahrolsun Ücretli Kölelik Düzeni!
Yaşasın İşçilerin Birliği ve Örgütlü Mücadelesi!
27.12.2008

İstanbul GOP’da DHB Okurları