29 Aralık 2008 Pazartesi

Ciwan Haco: TRT ile anlaştığım doğru değil

Kürt sanatçı Ciwan Haco TRT 6 ile anlaştığı yönündeki iddiaların doğru olmadığını, TRT’nin kendisine yaptığı teklifi değerlendirmek için bir süre bekleyeceğini söyledi.

Newroz Tv’de yayınlanan ‘Evar Baş’ programına telefonla katılan sanatçı Ciwan Haco TRT ile anlaştığı yönündeki sorulara cevap verdi.

TEKLİFİ KABUL ETMEDİM, BEKLEYECEĞİM

TRT yetkililerin kendisine teklif yapıldığını doğrulayan Haco, ‘’Evet bana bir teklif getirdiler. Ancak bu teklifi kabul etmedim. Bir süre bekleyeceğim, izleyeceğim’’ dedi.

GERİLLAYA KÜFÜR OLURSA GİTMEM

Ailesi Türkiye tarafından sürgün edilen Haco, TRT’den tarafsız, Kürt diline, kültürüne hizmet eden bir yayın yapıldığını gördüğünde bu teklifi değerlendirebileceğini belirterek, ‘’ama gerillaya Kürt hareketine ‘terörist örgüt’ gibi kavramlarla saldırılar yapılırsa, Kürdistan’ın kullanılması yasaklanırsa bu teklifi kabul etmem’’ dedi.

ÖZEL KANALLAR KÜRTÇE YAYIN YAPSIN

Açılan kanalın Kürt özgürlük mücadelesinin yarattığı bir sonuç olduğunu ifade eden Haco, Türkiye’de özel tv kanallarının Kürtçe yayın yapılmasına izin verilmesini istedi.

TRT 6’da kliplerinin yayınlanmasına izin verip vermediği konusunu da ise Haco, TRT de kliplerinin yayınlanmasının bağlı olmadığını sözleşme yaptığı plak şirketiyle ilgili bir durum olduğunu söyledi.

ANF / 29.12.08