25 Aralık 2008 Perşembe

Sinter Metal’de direniş sürüyor

şten atmalara karşı fabrikayı işgal eden Sinter Metal işçileri, eylemlerini fabrika önünde sürdürme kararı aldılar. İşçiler, patron ile sendikaları Birleşik Metal-İş arasında yapılan görüşmenin ardından fabrikayı boşalttılar.
Eylemin başladığı günden bu yana sendikanın görüşme teklifini geri çeviren patron, önceki gün akşam saatlerinde sendikayla görüşmeyi kabul etti. Bunun üzerine DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi ve Birleşik Metal-İş yöneticileri patronla görüştüler. Ancak yapılan görüşmeden bir sonuç çıkmadı. Görüşmenin ardından işçilerle yapılan toplantıda, eylemin fabrika önünde devam etmesi kararı alındı.
Sendikalı olarak işbaşı yapmakta kararlı olan işçiler, soğuğa ve yağmura rağmen dün sabah saat 08.00’de fabrika önünde direnişe başladılar. İşçiler gün boyu fabrika önünden ayrılmazken, çevik kuvvet polisi fabrika içindeki bekleyişini sürdürdü.
Bu arada sendikanın başvurusu üzerine Üsküdar Adliyesi’nde bir iş hakimi fabrikaya gelerek incelemelerde bulundu. Hakimin fabrikada üretim olmadığına dair tespitte bulunduğu öğrenildi. Sendika ayrıca, patronun yasadışı lokavt ilan etmesi nedeniyle de suç duyurusunda bulundu.
Ziyaretler sürüyor
Fabrika önünde bekleyen işçilere destek ziyaretleri dün de devam etti. İşçileri ilk olarak Birleşik Metal-İş üyesi Mert Akışkan işçileri ziyaret etti. “Yaşasın sınıf dayanışması”, “Direne direne kazanacağız” sloganlarıyla fabrika önüne gelen Mert Akışkan işçilerini Sinter işçileri alkışlarla karşıladılar. Burada konuşan Birleşik Metal-İş Genel Örgütlenme Sekreteri Özkan Atar, desteklerin devam etmesini istedi. DİSK Basın-İş Genel Başkanı Ertuğrul Bilir ve Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Metin Şen de işçileri ziyaret ederek destek verdiler.
Tek Gıda-İş Sendikası Genel Yönetim Kurulu da, yaptığı yazılı açıklama ile Sinter Metal işçilerinin yanında olacaklarını duyurdu