26 Aralık 2008 Cuma

ÜNSA İŞÇİLERİNİN BASIN AÇIKLAMASI


Kartal Samandıra'da bulunan Ünsa Ambalaj fabrikasında çalışan ve kriz bahane edilerek işten çıkartılan işçiler Taksim tramvay durağında bir basın açıklaması gerçekleştirecek.
Ünsa Anbalaj Çuval Fabrikasının taşeronlarına bağlı olarak çalışan 300 işçi 15 gün önce patron tarafından işten çıkartılmıştı.
15 gündür fabrikanın önünde direniş yapan işçiler bugün saat 13.00'da DİSK Nakliyat-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosamanoğlu'nun katılımıyla Taksim tramvay durağında basın açıklaması yapıldı. 100’e ykın işçinin katıldığı eyleme DHB okurlarıda destek Verdi.
Patronların işten atma oyunları bitmek bilmiyor. Yerli yabancı Parababaları, son aylarda kriz bahanesi ile fırsat bu fırsat deyip, işçilerin-haklarını vermeden- topluca işten atkarmaktadır. Krizin faturasını işçi sınıfına ödetmek istemektedir. Ancak işçi sınıfı kendisine yönelik bu saldırılara direnişlerle, grevlerle cevap vermektedir. Bu keyfi işten çıkarmaların bir tanesi de Ünsa Çuval fabrikasında gerçekleti.

Ünsa fabrikasında 2 bin işçi çalışmaktadır. Atılan 300 işçi DİSK’e bağlı Tekstil Sen üyesidir. İş yerinde Toplu iş sözleşmesi vardr. Diğer işçiler ise değişik taşeronlarda çalışmaktadr. Ünsa patronu, kendi krizini fırsata çevirerek daralma gerekçesiyle taeronları Baran Tekstil, Eda Tekstil ve Ar-Gede çalışan toplam 300e yakın işçiyi işten çıkarmaştır.

Bunlardan 90 işçiye ücretlerini, kidem, ihbar tazminatlarını fazla mesailerini vermediği halde “tüm haklarımı aldım” diye baskıyla ibraname imzalattırmıştır.

İnsanın taşeronlarından Doğa Tekstil firmasına bağlı olarak çalışan 85 işçiyi de, kasım ayı maaşlarını, 2 aylık fazla mesailerini, yıllık izin paralarını, kidem ve ihbar tazminatlarını vermeden çeşitli tezgahlarla işten çıkarttı.
İstanbulda DHB Okurları