25 Aralık 2008 Perşembe

Polis Şiddette Sınır Tanımıyor!

Devrimci sanatçı Ferhat Tunç ile arkadaşı İsmail Özden, Beyoğlu’nda bir lokanta çıkışında yapılan kimlik kontrolünde gözaltına alındılar. Önceki gece kelepçelenerek gözaltına alınan Tunç, dün serbest bırakıldı. “Polise mukavemet” gerekçesiyle gözaltına alınan Tunç ve Özden, çıkarıldıkları Beyoğlu Savcılığı’nca serbest bırakıldı. Polisin gözaltındakileri darp ettiği dile getirildi.
Müzisyen Ferhat Tunç ile İsmail Özden, Beyoğlu’nda bir lokanta çıkışında yapılan kimlik kontrolünde gözaltına alındılar. Önceki gece kelepçelenerek gözaltına alınan Tunç, dün serbest bırakıldı. “Polise mukavemet” gerekçesiyle gözaltına alınan Tunç ve Özden, çıkarıldıkları Beyoğlu Savcılığı’nca serbest bırakıldı. Polisin gözaltındakileri darp ettiği dile getirildi.
Tunç’un avukatı Ercan Kanar’dan alınan bilgilere göre sivil polislerce kimliği sorulan Tunç, “Beni tanıyorsunuz zaten, tanınan bir sanatçıyım” dedi. Özden de kimliğini arabada unuttuğunu söyledi. Polisle aralarında tartışma çıkan Tunç ve Özden, kelepçelenerek karakola götürüldüler. Müzisyenlerin götürüldüğü Beyoğlu Karakolu’nda darp edildiklerini söyleyen Kanar, polisin kendilerine hiçbir gerekçe göstermediğini belirterek, “Keyfi bir uygulama söz konusu” dedi.
Gece gözaltında kaldılar
Geceyi Beyoğlu Karakolu’nda geçiren Tunç ile Özden, sabah sağlık kontrolü için Adli Tıp Kurumu’na götürüldüler. Polis minibüsünde basın mensuplarına seslenen Tunç, “Hiçbir kavga olayı falan yok. Polise yönelik hiçbir hareketimiz yok. Kimlik istendi, ‘Ferhat Tunç’um’ dedim, ‘tamam’ dediler, ama yanımdaki arkadaşın elini kelepçeleyip bir anda karakola getirdiler. Ben de bunun insani olmadığını anlatmaya çalıştım. Polisin arkadaşıma şiddet uygulamasına karşı çıktığım için gözaltındayım” diye konuştu.
Tunç ve Özden, polisin uygulamasına tepki gösterdiler. Kontrolün ardından Beyoğlu Adliyesi’ne sevk edilen Ferhat Tunç ve İsmail Özden, çıkarıldıkları savcılıkta serbest bırakıldı. Adliye çıkışında yaşadıkları olayı anlatan Ferhat Tunç, polis şiddetine ve gözaltına alınmalarına tepki gösterdi. Beyoğlu karakolunun sicilinin ne kadar bozuk olduğu ve işknece ve öldürmeleriyle ünlü olduğu biliniyor.
Özden’in sol gözünün altındaki morluk dikkat çekti.