30 Ağustos 2009 Pazar

1 Eylül Miting çağrısı


Barış ve Demokratik Çözüm Platformu, 1 Eyül'de Kadıköy'de gerçekleştirilecek olan mitinge çağrı amacıyla Taksim Tramvay Durağı'nda basın açıklaması gerçekleştirdi. Mitinge çağrı yapan bildiriler dağıttı.

Eylemde, 1 Eylül mitingine çağrı yapan "Şimdi barış zamanı! Dem dema aşitiya ye! Kürt sorununda barışa yürüyoruz / Barış ve Demokratik Çözüm Platformu" şiarlı afişler döviz olarak taşındı.

Platform adına yapılan açıklamada şunlar söylendi: "İnkarda, imhada, savaş ve çözümsüzlükte ısrar etmek; gençlerimizin egemenlerin çıkarları için kurban edilmesidir. Maddi ve manevi kaynakların savaşa aktarılmasıdır. Krizdir, işsizliktir, yoksulluktur.

Yalanlarınızla, boş vaatlerinizle, oyalamalarınızla, tuzaklarınızla halkları kandıramazsınız. Kürt sorununda asgari bir çözüm zemini için atılması gereken acil adımlar bir an önce atılmalıdır."

Taleplerin sıralandığı açıklama "Kürt halkının barış çığlığına, 1 Eylül barış mitinginde güçlü bir ses katalım. Adil, onurlu, demokratik barış. Hemen şimdi" sözleriyle son buldu.

Eylemde, "Savaşa hayır barış hemen şimdi!" ve "Yaşasın halkların kardeşliği!" sloganları atıldı. Açıklamanın ardından İstiklal Caddesi üzerinde toplu bildiri dağıtımı gerçekleştirildi.