31 Ağustos 2009 Pazartesi

HAKKARİDE 4 ASKER ÖLDÜ SAVAŞ TAMTAMLARI ÇALINDI


“Demokratik açılım” tartışmalarının ordunun müdahalesiyle kırmızı çizgileri çizme yarışına döndüğü bir ortamda, Hakkari’den 4 askerin öldüğü haberi geldi. 4 asker “güçlü ordu” yaygarasıyla kutlanan “Zafer bayramı”na verilmiş kurbanlar oldu. Bu ölümler hiç kuşku yok ki, kırmızı çizgilerini çekip vatan severlik taslayanları sevindirdi ve savaş tamtamlaır çalmaya başladılar.

Omuzları kalabalık generallerin de, eli kanlı faşist MHP’nin de, sKürt düşmanlığında sınır tanımayan şovenist CHP’nin de, kirli savaşı bir yoketme ve terbiye yöntemi olarak benimseyen hükümetin de keyfi yerinde olmalı. Böylelikle Kürt hareketini biraz daha köşeye sıkıştırmak ve ellerini güçlendirmek için bir fırsat daha buldular.

Burjuva medya olayı üzerine basa basa uzaktan kumandalı bir bombanın sonucu olarak duyursa da, bu bombanın savunma amaçlı patlatıldığı açıktır. Zira bu bomba durduk yere askerler yoldan geçerken değil, ordu gücünü göstermek için dağlarda gerilla avına çıktığı için patlamıştır.

Türk emekçi halkı asker ölümlerinin hesabını sormak istiyorsa bir bütün kan emici düzen güçlerini hedef seçmelidir. Kardeş bir halkın en meşru haklarını yok sayan ve bu hakları veriyormuş gibi yaptığı yerde dahi burnundan getirmek dışında bir politikaya sahip olmayan devletin peşinden gitmemelidirler.

Türk ve Kürt emekçi halkları eşitlik ve özgürlük temelinde kardeşçe yaşayacakları bir ülke için mücadele etmek dışında bir seçeneğe sahip değiller. Bunun için de tek yol bu düzene karşı mücadele bayrağını yükseltmektir.