29 Ağustos 2009 Cumartesi

Yine aynı belediye yine işçilere saldırı

Esenyurt Belediyesi’nde Belediye-İş’e üye olan işçiler önce işlerinden edildi, daha sonra da belediye yetkililerinin saldırısına maruz kaldılar.
18 Ağustos’ta işten atılan işçiler, belediye önünde açtıkları ‘Esenyurt Belediyesi’nde sendikal baskılara boyun eğmeyen işçiler işten atıldı’ yazan pankartın önünde 10 gündür direnişlerini sürdürüyor. 3 işçinin atılmasıyla başlayan süreç, sendikadan istifa etmek istemeyen iki işçinin daha işten atılmasıyla sürüyor. İşçiler daha önce tadilat gerekçesiyle belediye önünden uzaklaştırılmıştı. Dün de işçilerin pankartı, belediye başkan yardımcısı ve zabıta ekiplerince yırtıldı.
İŞÇİLERLE GÖRÜŞTÜKTEN SONRA...
Direnişlerini sürdüren işçilerin bekleyişlerini tadilat gerekçesiyle engelleyen Başkan Yardımcısı Emin Batmazoğlu, ardından işçileri makamında görüşmeye çağırmıştı. Görüşmede işçilere sendikadan istifa etmeleri durumunda işe alınacaklarını söyleyen Batmazoğlu, dün de işçilerin pankartlarına saldırarak yırttı.
Görüşmenin ardından belediyenin karşısında bulunan Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezi önünde direnişlerini sürdürmeye karar veren işçiler, sabah 09.30’da saldırıya uğradılar. Zabıtalar ve özel güvenlik birimleriyle birlikte işçilerin yanına gelen Batmazoğlu, işçilere kanunsuz bir davranış içinde olduklarını söyledi. İşçilerin “Kanunsuz ise davranışımız, bırakın yetkili kurumlar gereğini yapsın. Biz işimizi istiyoruz ve alana kadar da direnişimizi sürdüreceğiz” yanıtı vermesi üzerine, Batmazoğlu ve beraberindekiler işçilere saldırdı.
‘BÖYLE TAHAMMÜLSÜZLÜK OLMAZ’
Yaşanan olayla ilgili görüşlerini aldığımız Belediye-İş 2 No’lu Şube Başkanı Hasan Gülüm, olayla ilgili şunları aktardı: “Özellikle benim orada bulunmama tepkili davranan Batmazoğlu, sık sık işçi arkadaşları ‘Bu ortalığı karıştırıyor’ diyerek kışkırtmaya çalıştı. Benimle görüşmeyeceklerini, orada olmamam gerektiğini söyleyen Batmazoğlu, bu tartışmaların yaşandığı anda pankartımıza bizzat saldırarak yanındaki adamlarıyla pankartımızı yırttı. Böyle bir tahammülsüzlük ve saldırganlık karşısında şaşkınız. Ama aynı zamanda haklarımızı alana kadar mücadele etmeye de kararlıyız. Ne yaparlarsa yapsınlar, arkadaşlarımız işe girecek ve sözleşmemiz imzalanacak. Biz buradayız, direnişimizi sürdüreceğiz ve tüm kamuoyunu desteğe çağırıyoruz.”
‘İŞİMİZİ İSTİYORUZ’
İşçiler de itilerek tartaklandıkları olayla ilgili olarak, işe alınana kadar mücadelelerini sürdüreceklerini söylediler.
“Ben dedim ki benim aile düzenim bozuldu” diye konuşan ilk işten atılan işçilerden Alişan Abalay, sendikaya üye oldukları için işten atıldıklarını belirtti. “Bizim en ufak suçumuz olsa burada duran namerttir” diyen Abalay, “Biz sadece işimizi istiyoruz. Bu yanlış kararlarından dönsünler” diye konuştu.
Bir diğer işçi Hasan Mandal da tek amaçlarının yasal haklarını kullanmak olduğunu belirterek, haklarını alana kadar direneceklerini ifade etti. Belediye İş Sendikası tarafından yapılan açıklamada işçilerin yarın 12.00’da Köyiçi meydanında toplanarak belediyeye yürüyeceği bildirildi. Sendika, tüm emek örgütlerini yürüyüşe destek vermeye çağırdı.
Geçtiğimiz yıl da gazetemizin muhabirlerinden Savaş Gülelçin, Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu tarafından darp edilmişti.