26 Ağustos 2009 Çarşamba

Aydınlardan Güler Zere'ye destek


Kanser hastası tutsak Güler Zere'ye bir destek de aydın ve sanatçılardan geldi. 128 aydın, Güler Zere'nin serbest bırakılması talebiyle bir bildiri yayımladı.

Çok sayıda aydın, sanatçı, akademisyen ve demokratik kitle örgütü temsilcisinin imzasını taşıyan “Güler Zere İçin Adalet İstiyoruz” başlıklı bildiri, İstanbul Tabip Odası'nda düzenlenen basın toplantısında kamuoyuna açıklandı. Basın toplantısına yazar Esat Korkmaz, şair Ruhan Mavruk'un yanı sıra İTO Genel Sekreteri Dr. Hüseyin Demirdizen ve KESK İstanbul Şubeler Platformu adına Dursun Doğan katıldı.

128 aydının imza attığı “Güler Zere İçin Adalet İstiyoruz” başlıklı bildiriyi Avukat Behiç Aşçı okudu. Aşçı, “Güler Zere'yi iyileştirebilmek için ne kadar şansımız kaldıysa hepsini kullanmak istiyoruz. Ahlakın ve vicdanın bunu emrettiğini, hukukun ve bilimin buna izin verdiğini biliyoruz” dedi. Metinde aynı zamanda, “Adalet; hapsedilen insanın; erken teşhis yapılmayarak, doğru ve iyi tedavi yürütülmeyerek, hekim seçme hakkı engellenerek, ailesinin ve dostlarının sevgi ve desteğinden yoksun bırakılarak öldürülmemesi demektir” ifadeleri yer aldı.

Aşçı'nın ardından konuşan yazar Esat Korkmaz, “Benim toprağımda devlet, insan öldürüyor. Aynı devlet cezaevlerinde de öldürme politikası yürütüyor” dedi. Güler Zere için de aynı politikanın uygulandığını belirten Korkmaz, “Bizler Güler Zere'yi cezaevinden çıkarmalıyız” dedi.

“Güler Zere İçin Adalet İstiyoruz” başlıklı metne imza atanlar arasında, Vedat Türkali, Haluk Gerger, Yıldırım Türker, Mithat Sancar, Hasan Kıyafet, Ragıp Duran, Eşber Yağmurdereli, Sevim Belli, Sungur Savran, Ali Bayramoğlu, Edip Akbayram, İlkay Akkaya, Leman-Şevval Sam, Servet Kocakaya, Suavi, Süleyman Çelebi, Sami Evren, Gençay Gürsoy, Şebnem Korur Fincancı da bulunuyor.