21 Ağustos 2009 Cuma

Eskişehir’de DİSK eylemi


Eskişehir’de, İşsizlik Sigortası Fonu'nun sermayeye aktarılmasına imkan veren yasanın kabul edilmesine karşı DİSK tarafından basın açıklaması gerçekleştirildi.

20 Ağustos Perşembe günü saat 12.00'de İş Bulma Kurumu önünde gerçekleştirilen basın açıklaması ile başlayan eylem oturma eylemiyle sürdü.

DİSK Bölge Temsilcisi Bayram Kavak tarafından okunan açıklamada şunlar söylendi:

"DİSK, kriz baş gösterdiğinden bu yana ısrarla işsizlerin işsizlik fonundan yararanmalarının kolaylaştırılmasını, ödeme miktarlarının insanca yaşama miktarına çıkarılmasını talep etmiştir. DİSK işçi sınıfının çıkarlarını zedeleyen saldırılara karşı, birleşik bir işçi ve sendikal mücadelesini yükseltecektir. Bu fonun amaç dışı kullanılmasına, AKP’nin siyasi öncelikleri için çarçur edilmesine izin vermeyecektir.”

Oturma eylemi sırasında yapılan konuşmalarda ise bu yasanın kabul edilmesinin, işsizlik fonunda biriken paranın işçi ve emekçilerin çıkarları doğrultusunda değil, sermayenin ihtiyaçları için harcanmasını kolaylaştıracağına ve bu şekilde hükümetin hangi sınıfın çıkarlarını koruduğunun ortaya çıktığına vurgu yapıldı.

Eylemde “İşçiye uzanan eller kırılır!”, “Sermaye elini cebimizden çek!”, “İşçi gençlik elele mücadeleye!” sloganları atıldı. BDSP, DPG, DHF, Genç-Sen, EHP, Halkevleri ve İHD'nin destek verdiği eyleme yaklaşık 40 kişi katıldı.