21 Ağustos 2009 Cuma

Konseri yasaklanan Ferhat Tunç'tan Atalay'a mektup

Sanatçı Ferhat Tunç, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a yazığı mektubunda Turgutlu Kaymakamlığı tarafından konserini yasakladığını belirterek, 'bir sanatçı olarak böylesine ilkel bir uygulamayı hak etmiyorum' dedi.

18 Ağustos tarihinde Manisa-Turgutlu'da gerçekleştirmek istediği konseri yasaklanan sanatçı Ferhat Tunç, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a mektup yazdı. 'Demokratik Açılım' olarak yürütülen çalışmaları dikkatle izlediğini ifade eden Tunç, 'Bu girişimin Kürt sorunu ekseninde yaşadığımız kanlı ve karanlık bir sürecin sona erdirilmesine vesile olmasını içtenlikle diliyorum' dedi.

'Kürt kökenli Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bir sanatçı' olarak kendisini tanımlayan Ferhat Tunç, 'Hükümet olarak Kürt sorununun çözümü ve Türkiye'nin demokratikleşmesi yönünde çalışmalar yaptığınız ve bu doğrultuda bazı aydın ve sanatçılarla görüştüğünüz bu süreçte yaşadığım bir anlamsız yasak olayını sizi ve hükümetinizi, biraz da bu süreçle bağlantılı olduğu için ilgilendirdiğini düşünerek paylaşmak istedim' diye belirtti.

Tunç, 18 Ağustos tarihinde Manisa-Turgutlu ilçesinde gerçekleştirmek istediği bir konserine Turgut'lu kaymakamlığı tarafından sudan gerekçelerle izin verilmediğini söyledi.

Sanatçı Ferhat Tunç mektubunda şunları dile getirdi: 'Turgutlu kaymakamlığı, Belediye ve emniyet yetkililerinin, konseri düzenleyen kişilere yönelik 'Ferhat Tunç'u neden getiriyorsunuz, başka sanatçı mı yok' tarzında ifadelerini bu ülkenin bir sanatçısı olarak yadırgadığımı ve bu zihniyetin başlattığınız bu olumlu demokratik süreçle bağdaşmadığını belirtmek durumundayım.

Turgutlu kaymakamlığı 'yasadışı terör örgütleri gelebilir' düşüncesiyle Turgutlu anfi tiyatroda gerçekleştirmek istediğim konsere izin vermemiştir. Bu gerekçelerle beni de adeta 'yasadışı' biriymişim gibi göstermeye çalıştıklarını üzüntüyle belirtmeliyim.

Uzun yıllardır şarkılarımda barışı ve kardeşliği işleyerek bu karanlık ve kanlı sürecin sona erdirilmesi için mücadele eden, çaba gösteren bir sanatçı olarak böylesine ilkel bir uygulamayı hak etmiyorum.

Şahsınız ve bakanlığınızın bu anlamsız yasakçı zihniyete dur diyeceğini umuyor, özgür, demokratik ve kardeşçe yaşanılır bir Türkiye için başlattığınız girişimi önemsediğimi belirterek saygılarımı sunuyorum.'

ANF