24 Ağustos 2009 Pazartesi

Zorunlu din dersi işkencedir


Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, zorunlu din derslerinin kaldırılması talebiyle başlattığı oturma eylemine bu hafta da devam etti. Aleviler, “Beklemeye tahammülümüz kalmadı, hükümet yargı kararlarını bir an önce uygulamalıdır” dedi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, AİHM ve Danıştay'ın zorunlu din dersleri ile ilgili kararlarının uygulanması talebiyle başlattığı oturma eyleminin ikincisi 22 ağustosda gerçekleştirdi. Taksim Tramvay Durağında biraraya gelen Aleviler, “Darbeciler yargılansın. Zorunlu din dersi kaldırılsın” yazılı pankart açtı.

Zorunlu din dersi işkence ve zulümdür

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği İstanbul Şubeleri adına açıklama yapan Feti Bölükgiray, “Hükümet, Alevilerin acil ve can yakıcı sorunları karşısında sağır ve dilsiz rolünü sürdürüyor. Zorunlu din dersi, zorunlu bir işkence ve zulümdür” dedi. Çalıştaylarla, sözde açılımlarla Alevi çocuklarının işkence görmesine kayıtsız kalamayacaklarını ifade etti. Bölükgiray, zorunlu din dersi işkencesinin bitirilmesi için çalıştaya gerek olmadığını da vurguladı.

Bölükgiray, “Artık tahammülümüz kalmadı. Taleplerimizin ısrarlı takipçisi olacağız. Okullar açılıncaya kadar yurdun dört bir yanında oturma eylemleri yapacağız ve bu gerici iktidarın ayrımcı, hukuksuz, haksız tutumunu protesto edeceğiz.” dedi. Hükümetin, laikliğe, insan hak ve hukukuna, uluslararası sözleşmelere aykırı olan zorunlu din dersi uygulamasına biran önce son vermesini istedi.

Eylemde “Devlet elini inancımdan çek”, “Asimilasyoncu politikalara son”, “Çağdaş, bilimsel, demokratik eğitim” sloganları atıldı.