18 Ağustos 2009 Salı

ACIBEKTAŞ’TA ‘NASIL BİR TÜRKİYE İSTİYORUZ’ PANELİ

"Nasıl Bir Türkiye İstiyoruz" başlığıyla kamuoyuna yayınlanan Tartışma Taslağı çerçevesinde ilk toplantı 15 Ağustos akşamı Hacıbektaş İlçesi'nde Halı Saha Tesislerinde yapıldı. Alevi Bektaşi Federasyonu'nun 15-16 Ağustos'ta yaptığı etkinlikler kapsamında yapılan toplantı bir forum biçiminde yapıldı. Necdet Saraç'ın yönettiği "Aleviler ve siyaset" başlıklı forum'da asıl olarak katılımcılar nasıl bir Türkiye istediklerini ve çözüm yollarını anlattı.

TOPLUMSAL BİR MUHALEFET İÇİN
Toplantıya, Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız, Pir Sultan Abdal Dernekleri Genel Başkanı Fevzi Gümüş, KESK Genel Başkanı Sami Evren, DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, Eğitim Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, 10 Aralık Hareketi adına Nazik Işık, Özgürlükçü Sol Platform adına İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, Demokratik Birlik Hareketi (Çatı Partisi) adına Dr. Mumammer Değer, Halkevleri Genel Başkanı İlknur Birol, Kızılırmak Yerel Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Özarslan, Kars Demokrat Dernekler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Koç, Hubyar Sultan Derneği Başkanı Ali Kenanoğlu ve Hacı Bektaş Veli Kültür Derneği (Hacıbektaş) adına Mustafa Özcivan katıldı.
Toplantıda konuşan Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız, 29 Mart sonrası ABF olarak toplumsal bir muhalefet hareketi oluşturmak için bir dizi toplantıdan sonra "Nasıl bir Türkiye istiyoruz" taslağını yayınladıklarını ve bu taslağı Türkiye'nin toplam 25 şehirinde de tartışmaya açtıklarını geçtiğimiz yıl Ankara Sıhhiye Meydanı'nda yaptıkları büyük Alevi Miting'nden sonra, bu yıl da 8 Kasım 2009'da bu kez İstanbul'da çok büyük bir miting planladıklarını belirtti.
Nasıl bir Türkiye istiyoruz" toplantılarının önümüzdeki haftaki programında Didim ve Burhaniye Ören yer alıyor.